El concert era a les vuit del vespre, però a les sis ja hi havia persones fent cua a la galeria del Paranimf per poder agafar una invitació. Amb aquest concert vam cloure la producció de 3 concerts que ens han permès de portar un repertori tan interessant en 3 escenaris diferents:
- Sincrotró ALBA (Cerdanyola del Vallès). Diumenge 19 d'abril, 12h
- Sala Teatre de la UAB. Dilluns 20 d'abril, 19h
- Paranimf de la Universitat de Barcelona
Aquesta producció coral amb orquestra simfònica, va anar a càrrec del Cor de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (dir: Ahmet S. Bilgin) i el Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona (dir: Poire Vallvé), acompanyats per la Jove Orquestra de Cerdanyola (dir: Walter Petersen).
Vam interpretar en primícia a la ciutat de Barcelona dues obres poc conegudes pel públic català:
- Vapautettu kuningatar ("La reina alliberada"), Op.48 - Jean Sibelius. El text es pot interpretar com una al·legoria de l'alliberament de la "reina" de Finlàndia de l'opressió de Rússia. Amb el Manifest del novembre de 1905, l'aleshores Gran Ducat de Finlàndia va aconseguir aturar la russificació del país, començada el 1899, i la creació del Parlament de Finlàndia. Es tracta d'una composició amb molta força, amb una instrumentació potent i unes parts corals amb el caràcter propi d'un himne nacionalista.
- The banner of Saint George ("L'estendard de Sant Jordi"), Op. 33 - Edward Elgar. És una grandiloqüent balada per a cor i orquestra. Es tracta d'una una obra de 30 minuts de música, amb dos actes i epíleg. El text, ple de lirisme i contrastos expressius, narra la llegenda anglesa de Sant Jordi, i la història de l'origen de l'estendard de la Gran Bretanya.
Aquest repertori va ser molt adient per a la diada de Sant Jordi, per la connexió de la temàtica amb aquesta data tant significativa. Curiosament, aquestes dues obres, injustament desconegudes a casa nostra, no s'havien interpretat mai a la ciutat de Barcelona, de manera que aquest concert es va convertir en un esdeveniment molt especial per a la capital catalana. En aquesta vetllada, doncs, vam donar llum a dues joies de la literatura musical. El públic del Paranimf ens va premiar amb grans aplaudiments la nostra música, i els vam regalar dos bisos. Després d'una jornada festiva i cultural pels carrers i places de la ciutat, vam posar la cirereta del pastís acabant el dia amb el nostre concert de Sant Jordi!
Agraïm a la soprano solista Aina Vicens, qui va interpretar el paper de princesa Sabra, i a tots els cantaires dels dos cors universitaris per haver fet possible aquest projecte. Per quart any consecutiu, del nostre Cor de Farmàcia i el Cor de la UAB hem treballat en equip, i la feina de tantes hores d'assaig i estones de música compartida, ha donat el seu fruit. Com la rosa més bonica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada