dijous, 21 de maig del 2015

Assaig general "Herbarius, hortus sanitatis" a la Facultat. 19 de maig 2015

El passat dimarts 19 de maig vam fer l'assaig general de l'Herbarius, hortus sanitatis. Les últimes setmanes hem muntat aquesta obra tan especial per a cantar-la a la cloenda de la Missa de celebració del 60 Aniversari de Laboratorios SALVAT el proper divendres 22 de maig (Basílica de la Mercè, 19h).


L'assaig va ser un moment de retrobada: ens va dirigir el Pau Jorquera. Així doncs, ens vam posar per un dia sota el mestratge del director que va dirigir el Cor de Farmàcia en l'estrena de l'Herbarius l'estiu del 2012. També ens va acompanyar el Daniel Tarrida, pianista i co-fundador del projecte Bach Zum Mitsingen. Van venir a cantar amb nosaltres els cantants del Cor de cambra BZM, amb qui compartirem el cant de l'Herbarius a la basílica de la Mercè. En aquest assaig general ens va acompanyar el Sr. Javier Peris, President de Laboratorios SALVAT.

Després de tres anys, el Cor de la Facultat de Farmàcia ha canviat molt. De tots els qui cantarem l'Herbarius el proper 22 de maig, només un dels cantaires del cor actual el va cantar el dia de l'estrena de l'obra: el Pere Gomis, el nostre actual President. També comptarem amb la veu de la Conxita Amat, ex-Presidenta, que tants anys va cantar al cor de la Facultat, a més de la seva etapa de Cap d'Estudis.

Malgrat la novetat per la majoria del cor, ens hem pres aquesta obra com un himne i hem gaudit de cada assaig amb la seva lletra i les intel·ligents melodies. 

El cor es rejoveneix, els cantaires passen i també els directors. Però l'entusiasme perdura i l'emoció de cantar plegats és el fil conductor de la història del nostre cor.