dilluns, 9 de maig del 2016

Concert a l'Ateneu de Cerdanyola - Debussy, Whitacre i Rutter

Aquesta primavera està essent molt intensa. Un repertori conjunt amb altres cors i orquestra ens ha fet suar de valent, emocionar-nos i treballar per oferir la millor versió de nosaltres tot gaudint de la música.
Ahir, diumenge dia 8 de maig, vam estrenar el repertori d'aquest projecte a l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès.


El concert que vam oferir comptava amb la participació i la inestimable col·laboració dels següents cors:
- Cor de la UAB
- Cor Trobada
- Cor de Cambra 7 de Música
- Cor de la Facultat de Farmàcia
Així com la participació instrumental de:
-  Jove Orquestra de Cerdanyola
- Orquestra de la UAB

El repertori que oferíem de compositors contemporanis estava format per una primera peça amb quartet de corda i tots els cors a quatre veus, Five Hebrew Love Songs d'Eric Whitacre, dirigida per Poire Vallvé. Unes peces enllaçades, molt íntimes i delicades que evoquen moments plens de sentiment i imatges lluminoses basades en els poemes de l'esposa del compositor, Hila Plitmann. En aquesta obra comptàvem amb l'interpretació com a solista de la soprano Cristina Reynés, cantaire de la UAB, que ens va encisar amb una melodia que emocionava sense necessitat de lletra.
A continuació l'orquestra de Cerdanyola va oferir dues peces de Claude Debussy: Danse sacrée et danse profane amb Esther Piñol com a arpista i dirigida també per en Poire Vallvé. Una música molt màgica, tranquila i envoltada d'un ambient gairebé misteriós.
Per últim tots els cors i orquestres vam oferir la versió per orquestra reduïda i cor a quatre veus del Magnificat de John Rutter dirigits per l'Ahmet Süleyman Bilgin. Una obra molt amena pel públic estructurada en set moviments que incloue moviments molt animats i energètics, així com moments molt delicats i d'harmonies suaus. En aquests moviments vam gaudir de la interpretació dels solos per soprano per part de l'Anna Cortijos, cantaire de la UAB, que va deixar el públic embadalit. 

Devant de l'ovació per part del públic vam oferir com a bis el final del setè moviment, el qual va donar un punt final al concert majestuós i  ple d'emoció!
El proper concert d'aquest repertori l'oferirem el dia 18 de Maig a la Sala- Teatre de la UAB a les 14 h, i l'endemà repetim al Paranimf de la UB a les 20 h (19 de maig).