Hola amics! Encara amb l'emoció a flor de pell us expliquem com va anar el nostre últim concert del curs!
El passat dissabte 27 de maig a dos quarts de nou del vespre començava l'espectacle! Va tenir lloc al teatre del Col·legi Major Penyafort-Montserrat, a tocar de la Facultat de Farmàcia. Amb una capacitat per a 200 persones, el pati de butaques era molt ple!
El programa del concert s'estructurava en dues parts ben diferenciades. La primera constava de set peces a cappella, de diversos estils:
- Tantum ergo, Giacomo Mezzalira
- Ave Maria, Aemilian Rosengart
- Es fiel ein Reif, Felix Mendelssohn
- I know it was the blood, espiritual negre (arr. Grace De Freitas)
- In that great gettin' up mornin', espiritual negre (arr. Grace De Freitas)
- La filadora, tradicional catalana (arr. Xavier Sans)
- Lux aurumque, Eric Whitacre
La segona part va consistir en la interpretació del medley del musical Les Misérables, amb música original de Claude-Michel Schönberg i arranjaments de Ed Lojesky. Era la primera vegada en la història del cor que realitzàvem una actuació de teatre musical, i l'experiència va ser fantàstica! La coreografia va anar a càrrec de la cantaire Mònica Hidalgo, i el cantaire Xavier Marimon va ser el responsable de les arts visuals. Tot plegat va ser un èxit!
Vam fer aixecar el públic de la cadira, que va arrencar a aplaudir vigorosament la nostra actuació. Els cantaires i l'Ahmet vam celebrar el concert de final de curs compartint un sopar. Cantar fa gana, i ballar també!
Us agraïm les ovacions i el vostre incansable seguiment. Nosaltres marxem de vacances! Fins el setembre!
Benvolguts tots! Estem vivint un maig amb una fantàstica borratxera de concerts. Un cop realitzats els tres concerts de la producció Exsules filii mundi. Un cant per la solidaritat, us expliquem la nostra satisfacció per l'assoliment dels objectius que ens vam marcar.
Ens ha acompanyat en aquesta aventura el Cor de la UAB (Poire Vallvé, direcció), amb qui hem col·laborat per sisè any consecutiu. L'Orquestra de la UAB (Jesús Badia, direcció), per la seva part, va realitzar un magnífic treball, i va comptar amb el reforç de nou músics professionals als primers faristols; l'equip va funcionar molt bé!
El repte era gran i atractiu: ens havíem proposat de portar a concert aquest repertori:
- Lux aurumque, Eric Whitacre
- Salve Regina, Arvo Pärt
- Triptych, Tarik O'Regan
- Haikús en temps de guerra, Poire Vallvé i Jesús Badia
- Davet, Ahmet Süleyman Bilgin
Totes les obres del programa tenen una dificultat única. Des de les vuit veus (més solista) de Lux aurumque, que juguen amb la dissonància contínuament, a la construcció pedra a pedra de Salve Regina, que acaba esdevenint una gegantina catedral harmònica en el seu punt culminant, passant pel dificilíssim primer moviment de Triptych, amb uns salts melòdics imprevisibles i a gran velocitat (amb la mort com a teló de fons, en un brillant recull de poemes i pregàries). La soprano solista va ser l'Elisabet Barroso, del Cor de Farmàcia.
A més, vam portar a concert dues obres molt especials: Haikús en temps de guerra i Davet. Poire Vallvé va començar a escriure Haikús en temps de guerra a l'inici del curs, i aquesta va ser l'obra presentada al concert de cors universitaris de la DPU a l'abril, amb acompanyament de piano. Posteriorment Jesús Badia va orquestrar-na la partitura, afegint una introducció inquietant i un suggerent interludi a partir de fragments de compositors clàssics. Així doncs, aquesta versió orquestral va ser presentada com a estrena.
Per la seva banda, Davet va esdevenir l'estrena absoluta de l'obra del nostre director Ahmet S. Bilgin. Es tracta d'una cantata per a cor mixt, soprano i baríton solistes i orquestra. L'obra dóna veu a les paraules de dos poetes-filòsofs-pensadors mesopotàmics, tot cercant la germanor entre cultures i cridant a unir la humanitat per compartir un mateix sentiment i una sincera entesa. L'obra combina els sons clàssics occidentals amb unes melodies més "turques"; tot plegat configura una obra dinàmica i d'una gran bellesa. Les veus solistes van ser de la soprano Montserrat Piqué i del baríton Pere Gomis, tots dos cantaires del Cor de Farmàcia.
Vam portar aquest preciós programa a tres auditoris diferents:
Capella de La Salle de Gràcia (Barcelona). Diumenge 14 de maig, 12:30
Paranimf de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Dijous 18 de maig, 20:00 (dins del XXX Cicle de Música a la Universitat)
Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra, Cerdanyola del Vallès). Dilluns 22 de maig, 13:30
Amb les últimes notes del Davet vam arrencar un allau d'aplaudiments arreu on vam cantar, amb el públic sempre dempeus. La nostra interpretació coral va emocionar els oïents i les ovacions es repetien també després del bis: indubtablement, la part final del Davet.
Estem molt contents per la feina ben feta i per haver compartit tanta música plegats. Aquesta producció ha estat de les més sentides que recordem en els últims anys, i probablement la més ambiciosa. Ens felicitem, doncs, pel bon moment que estem vivint el Cor de Farmàcia. Enhorabona als cantaires al nostre director!