dissabte, 3 de maig del 2008

La direcció. Natàlia Casasús i Magriñà.


Nascuda a Torredembarra, inicia els estudis de cant amb el baríton barceloní Josep Ferrer i Auxan. Finalitza el Grau Mig de Cant al Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona amb Menció d’Honor en aquesta especialitat. Realitza els estudis superiors de cant amb Carme Bustamante al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i actualment continúa perfeccionant-se amb la mezzo-soprano Margarida Lladó, havent rebut màster-classes de la soprano Mª Dolors Aldea, d’Ana Luïsa Chova i de Mati Pinkas.

Paral·lelament als estudis de cant, ha realitzat estudis de Direcció Coral amb mestres com Josep Prats, Xavier Sans, Montserrat Ríos, Josep i Lluís Vila, Alain Langrée i Johan Duijck. Actualment dirigeix la Coral de la Federació Farmacèutica de Barcelona, la Coral abertis, també de Barcelona, la Coral de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, i el Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell.

La seva activitat com a solista és molt variada dedicant-se especialment a l’oratori (Litaniae lauretanae de W.A.Mozart, Gloria de A.Vivaldi, Missa Sti.Joanis de Deo de J.Haydn, Missa brevis in F de W.A.Mozart, Llibre Vermell de Montserrat) i al recital de lied, cançó francesa, cançó catalana,etc.

Va ser seleccionada per a formar part de l’European Youth Choir (Cor Europeu de la Joventut) en tres ocasions, essent-ne la primera representant catalana, realitzant concerts per Alemanya, Hongria, França i País Basc, sota la direcció de Johan Duijck, Jordi Casas i Johannes Prinz.

Des de la nova temporada del Gran Teatre del Liceu, ha cantat com a reforç del cor en diverses produccions. Actualment forma part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i és professora de cant a l’Escola Municipal de Música “Pau Casals” del Vendrell.

També és llicenciada en Biologia Sanitària (promoció 1996) per la Universitat de Barcelona.
A partir del setembre de 2008 passa el relleu al capdavant del cor de la Facultat a Albert Santiago i Santiago.