diumenge, 29 de novembre del 2015

Què farem al projecte gran del 2016?


Com ja sabeu el nostre cor cada primavera en els últims anys hem realitzats grans produccions en col·laboració d’orquestra i altres cors. El dissabte vam realitzar el primer assaig de la producció que culminarà als concerts del maig del 2016. Ho vam fer juntament amb els altres cors que ens acompanyaran: repeteixen com en els últims projectes el cor de la UAB, sota la direcció del gran Poire Vallvé; i s’estrenen amb tots nosaltres el cor Trobada dirigit pel nostre estimat director Ahmet Süleyman Bilgin. Esperem que gaudeixin d’aquest projecte tan emocionant! 

Aquest primer assaig va tenir lloc a l’auditori de la UAB, on vam tenir un primerenc contacte amb una de les obres que cantarem: Magnificat, de John Rutter. Una obra que ens parla de manera joiosa de la celebració de la Verge Maria. El text de l'obra és majoritàriament en llatí, encara que incorpora un poema en anglès del segle XV: Of a rose. Com a novetats us avancem que en aquesta mateixa producció també cantarem: Five Hebrew Love Songs, d’Eric Whitacre. Unes obres que va compondre inspirades en uns poemes escrits per la seva dona, criada a Jerusalem, en llengua hebrea. Inicialment eren peces pensades per soprano, piano i violí. Anys més tard, però, van ser adaptades per cors de quatre veus i acompanyament instrumental variat.

Així que ja ho veieu, aquest any ens hem centrat en autors contemporanis i actuals. Coneguts en el món coral i que ara volem apropar a tots vosaltres. Us anirem donant més informació i detalls de la producció de mica en mica. Ens queda molta feina per endavant, assajos... Tenim molt per descobrir i gaudir d’aquest projecte. Comencem!