divendres, 3 d’octubre de 2008

La direcció. Albert Santiago i Santiago

Aquest any comencem amb una Bonanova.
Que sonin els tambors i les guitarres. Tota la banda en peus!!!
Donem la benvinguda al que serà el nostre nou director a partir d'ara, que pren el relleu de la Natàlia Casasús i Magriñà al capdavant del cor.
Amb tots vostès: Albert Santiago i Santiago!!!
Esperem amb candeletes els fruïts que donarà la nostra feina conjunta.

Benvingut i moltes gràcies.L'Albert s’inicià en el camp de la direcció coral amb Andreu Martínez, realitzant posteriorment diversos cursos organitzats per la FCEC amb els professors Mireia Barrera, Elisenda Carrasco, Xavier Sans i Emilio de la Linde, entre d’altres. Ha participat també a diverses classes magistrals impartides per Frieder Bernius i Harry Christophers. Actualment finalitza els estudis superiors de direcció coral amb Johan Duijck a l’Esmuc.

També s’ha introduït dins la direcció orquestral amb Lluís Vila, continuant aquests estudis amb Jordi Mora, Manel Valdivieso i Antoni Ros Marbà, als cursos impartits al Conservatori del Liceu i a Igualada.

Ha estat director de nombrosos cors, destacant el Cor de Cambra del Monestir de Sant Cugat i el Choeur du Festival des Pays Catalans, del qual també n’és el fundador. Ha dirigit diverses produccions simfònico-corals amb orquestres com la Camerata Sant Cugat, Orquesta de Cambra de Cervera, Terrassa 48 i Arcambra, col·laborant amb corals com la Càrmina, Polifònica de Puig-Reig o Estudi XX.

El seu repertori reflecteix una gran versatilitat: des de grans obres sacres com el Messies de Haendel, el Rèquiem de Mozart, Rèquiem de Brahms i diverses cantates de Bach, fins al món de l’òpera (Manon, La Favorite, La Vie Parisienne...) i el musical de Broadway. Recentment ha dirigit una selecció de la millor música orquestral de Manuel de Falla.

La seva formació com a director es complementa amb estudis de cant, piano, instrumentació i anàlisi musical, entre altres disciplines. També ha rebut classes de gestió musical a l’Esmuc. Com a intèrpret vocal, ha participat a nombrosos projectes corals, entre els quals cal esmentar el Cor de Cambra del Conservatori del Liceu i el Cor del Festival “Europäisches Musikfest”, dirigit per Helmuth Rilling.

Ha estat convidat a impartir el taller de música coral del Renaixement dins les “Trobadories d’en Guillem de Berguedà”, que es celebra cada estiu a Berga. També ha estat seleccionat per dirigir el cor representant de Catalunya a la trobada europea que té lloc anualment a Ochsenhausen (Alemanya).