dimarts, 19 de juliol del 2016

Concert "Un viatge místic" al Paranimf de la UB. Final de la producció simfonicocoral (19/05/2016)

El passat dijous 19 de maig vam realitzar el tercer i últim concert de la producció simfònicocoral del 2016. L'esdeveniment va tenir lloc a les 20:00h al Paranimf de la Universitat de Barcelona. En aquesta sala majestuosa i màgica vam cantar gaudint dels últims instants d'aquest viatge místic.

El programa que vam interpretar feia un recorregut espiritual, que feia poesia amb les pregàries i on cada poema era pregària. Així, amb aquest repertori vam compartir molt més que música: l'espai i el temps on tothom i té cabuda.

 - Danse sacrée et danse profane, Claude Debussy
 - Five Hebrew Love Songs, Eric Whitacre
 - Magnificat, John Rutter

La primera obra, orquestral, la va interpretar la Jove Orquestra de Cerdanyola, amb Esther Piñol en el paper d'arpa solista i sota la direcció de Poire Vallvé. A continuació, va entrar en escena el cor, conformat pels cantaires de diferents formacions: Cor de Farmàcia, Cor de la UAB, Cor de Cambra 7 de Música i Cor Trobada. La primera obra coral, Five Hebrew Love Songs, va tenir l'acompanyament d'un quartet de corda i l'actuació de la soprano solista Aina Vicens. La tendresa d'aquesta obra de Whitacre va escampar-se entre els presents, que van gaudir d'una música poc interpretada a Cataunya, gairebé desconeguda.
Vam tancar el concert amb el Magnificat de Rutter, una colossal obra que celebra la joia de la Verga Maria i inspirada en les festivitats i tradicions de països tan llunyans del compositor com Espanya, Mèxic i Puerto Rico. Seguint l'exemple de Bach, el text del Magnificat està ampliat: incorpora el poema anglès del segle XV Of a Rose i les pregàries Sancta Maria i el Sanctus, cants gregorians de la Missa cum jubilo. En aquesta ocasió van acompanyar-nos la Jove Orquestra de Cerdanyola i l'Orquestra de la Universitat Autònoma de Barcelona, i sota la batuta del nostre director Ahmet S. Bilgin. El paper de soprano solista, va ser interpretat per l'Anna Cortijos.

Podeu reviure el concert clicant aquí.

Amb aquesta producció el Cor de Farmàcia vam complir 5 anys de música compartida amb el Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona (dir: Poire Vallvé). Celebrem-ho, doncs, i que el fet de compartir la música coral sempre sigui un motiu de festa! Gràcies a tots els qui ho heu fet possible!